fbpx

European Forum Alpbach

Ráda bych se podělila o svou zkušenost z účasti na Evropském fóru, které se každoročně koná v Tyrolské vesničce Alpbach. Měla jsem to štěstí být jednou ze 700 stipendistů, díky čemuž jsem měla jedinečnou příležitost být součástí „Evropského festivalu myšlenek“, při kterém se potká více než 5 000 účastníků ze zhruba 100 zemí z celého světa.

Evropské fórum Alpbach trvá 17 dnů, během nichž jsem se zúčastnila seminárního týdne, několika denních symposií (politického, ekonomického, apod.), panelových diskuzí a dalších událostí. V rámci fóra jsem měla také možnost zúčastnit se různých sociálních a kulturních programů (např. koncerty – European Youth Orchestra, večerní recepce, sportovní aktivity, atd.). Mohu tedy říci, že program je tam opravdu nabitý, tudíž o zábavu je opravdu postaráno.

Mým hlavním cílem, proč jsem se chtěla zúčastnit Evropského fóra Alpbach byl ten, že jsem studentkou magisterského studia zaměřené na Evropská studia a zároveň se zajímám o aktuální dění v Evropské unií, a proto jsem brala tuto možnost jako svou velkou příležitost zapojit se do řešení aktuálních témat a dále se v tomto směru rozvíjet. Nehledě na to, že je to velká zkušenost, která mne velmi obohatila a naučila mne se dívat na určité věci jiným způsobem. Zároveň to byla výjimečná příležitost, při které jsem se mohla potkat s mnoha zajímavými, inspirujícími a ambiciózními lidmi ze všech koutů světa a navázat s nimi kontakty, které trvají dodnes. V neposlední řádě je to také velké plus do životopisu, které je určitě velmi přínosné do budoucna a může otevřít spoustu dalších nových příležitostí. V mém případě se jedná právě o příležitost, kdy jsem se stala oficiální ambasadorkou Forum Alpbach Network pro Českou republiku a nyní se snažím šířit myšlenku Alpbachu mezi širokou veřejností.

--

Nechcete na letošním Evropském fóru Alpbach chybět? Tak si ještě do konce března zažádejte o stipendium! Případné dotazy směřujte přímo na ambasadory na Facebookové stránce European Forum Alpbach - Czech Club

napsala Kateřina Šrámková

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram