fbpx

Ossiacher See – netradiční tip na výlet

Má Rakousko vůbec nějaké negativní stránky? Jo, nedá se tam stopovat.

Že Slovinsko je stopařský ráj jsme věděly už z výletu před dvěma lety, letos jsme ale chtěly zkusit i jiné země a dostopovat z Čech až k moři. Nešlo to ale tak rychle a tak jsme po prvním dni stráveném na benzínkách a nájezdech vzaly zavděk noclehem v kempu u Ossiacher See nedaleko Villachu.

A rozhodně jsme nelitovaly. Průzračné jezero s lehce tyrkysovou barvou, večerní koupání s výhledem na majestátní hrad Landskron (kde podle místňáků chovají nejen orly, ale i makaky), ranní snídaně na dřevěném molu. Vlastně je škoda, že jsme tam strávily jen jednu noc. Po delším stopování nás další cesty přece jen zavedly až do Chorvatska.

Zastávky ve Vídni na zpáteční cestě, která zahrnovala nocleh u kamarádky, snídani na střešní terase a dopolední Einspänner v tradiční vídeňské kavárně Café Hummel jsme taky nelitovaly. Při následném téměř dvouhodinovém čekání na benzínce na řidiče, který nám konečně zastaví, jsme se shodly, že pro stopaře tahle země sice není, ale za návštěvu rozhodně stojí!

A co vaše letní výlety? Zavedly vás taky do Rakouska? Máte nějaký tip na místo, které rozhodně stojí za navštívení? Napište nám!

napsala Kateřina Papežová

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram